Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
700
2983a8be03a5e8db36f0526ef683f0a7
Tillbaka (UPD: 2010-12-01 09:51:49)

Turneringsseger för P95/96

 Cupen lockar de bästa lagen i Sverige och i år deltog även Vodnik ifrån Rýssland

Sirius spelade första matchen mot Västerås och kom tidigt i underläget. Spelmässigt var dock Sirius  starkare  och vände rättvist  matchen till seger med 5-1.

Rättvik stod för motståndet i den andra gruppspelsmatchen. Spelövertaget för Sirius var ännu större här och resultatet blev till slut 10-2

Sista matchen i gruppen var mot ett starkt Boltic-Göta. Matchen gällde egentligen inte något förutom att mycket prestige stod på spel så det blev en tät, intensiv och bitvis hård match. Sirius hade inte marginalerna på sin sida utan förlorade med 3-1 trots att matchen spelmässigt var jämn.

I semifinalen stod ryska Vodnik för motståndet. Trots ett ungt lag spelade de en intensiv, övertänkt bandy med bra individuell teknik. Sirius hade långa stunder ett klart spelövertag men hamnade ändå i underläge. Genom ett par snygga mål så lyckades Sirius vända på matchen och vann tillslut med 3-2.

Inte helt oväntat tog sig även Boltic-Göta till finalen. Önskan om en revansch var tydlig och det var ett samlat Sirus som kom ut på isen. Försvarsspelet mot Boltic-Götas snabba spelare var  exemplariskt. Samtidigt var det oflyt som funnits i den första matchen borta  och Sirius kunde gå till halvtidsvila med ledningen 3-0. Andra halvlek blev en rysare, Boltic-Göta tryckte på allt mer och Sirius sjönk tillbaka. Sirius målvakt agerade dock exemplariskt på Boltic-Götas allt fler och bättre chanser. Andra halvlek blev därför mållös och finalen slutade 3-0 till Sirius!

Utöver seger för Sirius i  cupen så blev Emil Ågren utnämnd till turneringens bästa anfallare.

Posten senast uppdaterad 1 dec 2010 kl. 09:51

Annonser


51