Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
539
34ab01ca9ef044d1b1146cace150e82d
Tillbaka (UPD: )

Två viktiga poäng i Katrineholm

Att gå in i matcher där man har allt att förlora är ingen avundsvärd uppgift. Inför matchen var Sirius läge att man behövde tre poäng till på de tre sista matcherna för att säkra slutspelsplatsen. Att två av dem skulle komma mot seriejumbon KVBS räknade alla kallt med. I Siriuslägret var Andreas Eskhult tillbaka efter lårkakan som stoppade honom mot SAIK, däremot saknades Joakim Boivie p.g.a. sjukdom, och i hans ställe flyttade Niklas Hellqvist ned i backlinjen.

Även om Sirius började bäst så fick hemmalaget det första målet; Siriusförsvaret missade en nedtagning i den femte minuten, och KVBS-spelaren Stefan Andersson fick fri lejd med Säleby från högerkanten och sköt in bollen med ett distinkt skott. En dålig start blev snart värre, då både Viktor Broberg och Christian Mickelsson åkte på varsin 10-minutare. Trots ett tvåmannaunderläge tog Sirius över matchen och dominerade stundtals helt, och det första Broberg gjorde när han kommit in var att kvittera. Det var en av Sirius många hörnor som såg ut att bli helt misslyckad då förstaskytten bommade skottet, men bollen kom till Broberg som tog tid på sig att sikta och prickade in kvitteringen.

Därefter tappade Sirius greppet lite. KVBS spelade klokt och metodiskt när man hade bollen, om än väldigt försiktigt. Då och då stack man upp i inte helt ofarliga anfall. Sirius å sin sida hade i det här skedet svårt att omsätta sin högre kvalitet i ett spelövertag. Man hade även svårt att omvandla spelövertaget i målchanser, och framförallt lyckades man inte omvandla målchanserna till mål, då någonstans kring tre-fyra frilägen gick om intet. Andreas Eskhult tog till slut saken i egen klubba och stod för ett läckert solomål där han åkte slalom från mittlinjen ända in i straffområdet där han gjorde bort ytterligare några KVBS’are och petade in bollen.

- Katrineholm var mycket bättre än jag hade trott, säger Magnus Berglund. De spelar med fart och går på tuffare än Sandviken och Edsbyn och till och med Hammarby har gjort mot oss. Sen hade det ju kunnat bli en annan match om vi hade förvaltat våra lägen lite bättre.

Andra halvleken började i ett såsigt tempo, Sirius hade allt bollinnehav, men få chanser skapades. Den dåliga intensiteten och effektiviteten straffade sig då KVBS stack upp för första gången i den andra halvleken, ett passivt Siriusförsvar lät de blårödas bäste för dagen, Mattias Elf, få både ett och två skottlägen, och snart låg kvitteringsbollen i målet bakom Säleby. Nu började det bli obehagligt nervigt, men då kom två snabba blåsvarta mål lägligt. Det första kom på straff en situation som undgick undertecknad, Christian Mickelsson fick förtroendet och satte den lågt vid den duktige KVBS-målvaktens vänstra stolpe. Skönt för Mickel, som hade haft en motig match dittills. Det andra målet kom efter en fantastisk genomskärare av Erik Sundin till Viktor Broberg som kom fri och satte bollen till 4-2.

Sirius fortsatte dock att dra på sig utvisningar, och med Hellqvist och Broberg ute blev det återigen nervöst bakåt. KVBS hade några glödheta chanser att jämna ut ställningen, bl.a. på en frislagsretur som Mårten Andersson var ytterst nära att peta in.

KVBS höll liv i spänningen tills Eskhult i 81:a minuten bestämde sig för att döda den, med sitt andra eleganta solomål för dagen. Och sedan rann det iväg på slutet, sexan kom genom Lars Fall som äntligen hittade luckan i KVBS hörnmur. Sedan åkte Viktor Broberg på sin tredje utvisning för dagen, den sista ganska så tveksam, och fick därmed rött kort. Medan en förvånad Broberg lämnade planen passade KVBS bort bollen på egen planhalva, Sundin fick bollen ute på vänsterkanten och serverade Mickelsson som helt fri med Lloyd i målet spikade slutresultatet till 7-2. Det kanske inte såg så särdeles imponerande ut från sidan av, men det är en nöjd Siriusmanager som talar efter matchen:

- Det var absolut en tuff match. Och det kanske låter konstigt, men sett till hur KVBS spelar med sitt låga försvar så tycker jag faktiskt det var en av våra bästa matcher för säsongen. Vi kom runt på kanterna, vi skapar 15 hörnor, och sen tycker jag att både Eskhult och Sundin gör sina bästa matcher för säsongen. Och det är inte bara för poängen de gör, utan hur de båda agerar som spelfördelare.

Det svänger snabbt i tabellen, igår kraxade olyckskorparna högt och gav inte Sirius stora chanser till att nå slutspelet, idag har man återigen allting i egna händer och klubbor. Redan på tisdag, på hemmaplan mot Edsbyn, kan den åtråvärda åttondeplatsen säkras.

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51