Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1710
027f7be5f43119a69a82a1aa0e00b371
TillbakaGustav Holmgren stod för många bra räddningar i debuten. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2014-02-05 21:15:47)

Gustav Holmgren stod för många bra räddningar i debuten. Foto: Magdalena Carlstedt

Tvåsiffrig förlust borta mot Vänersborg

IFK Vänersborg öppnar med ett ledningsmål i den tredje matchminuten genom Christoffer Fagerström. Strax innan hade dock Sirius en chans då Grachev fick till ett avslut på frislag.  Bara några minuter senare ökar hemmalaget på ledningen till 2-0 genom Lundqvist som dunkar in bollen bakom debuterande Gustav Holmgren i mål. Sirius försöker men det är Vänersborg som har kommando; 3-0 sitter efter ett långt målvaktsutkast med mindre än en kvart spelad av matchen.

Sirius slarvar därefter en del och Vänersborg fortsätter att trycka på. Två snabba mål för hemmalaget kommer tätt efter varandra kring den tjugonde matchminuten, och Sirius begär därefter time out. Efter den kommer direkt ett läge för Vänersborg men Holmgren står för en riktigt bra räddning. 

IFK trycker på medan Sirius spelar mer avvaktande och har svårt att få till det. Holmgren gör dock en bra debut och står för ytterligare en bra räddning på ett farligt skott som leder till hörna för IFK. Den blir resultatlös men en ny hörna med efterföljande retur kommer kort därefter, Gustav Holmgren räddar bägge. 

Comebackande Eskhult trollar med bollen i slutet av halvleken och är på väg mot mål, men stoppas i straffområdet. Istället är det Vänersborg som nätar igen genom Joachim Hedqvist. Strax innan åker Sirius Niklas Hellqvist ut. Ett mål till hinner det bli innan paus, återigen till Vänersborg. 

I andra halvlek får Sirius en chans direkt men stoppas nära mål. Spelet präglas därefter av ett halvförsiktigt anfallsspel från bägge håll. Vänersborg är det mest effektiva laget, såsom i första halvlek, och gör en genomåkning från halva plan som leder till 8-0 i den 49:e matchminuten. Strax därefter blir det utvisning igen för Sirius Niklas Hellqvist.

En långboll är på väg att nå Broberg som är i bra läge, men bollen är lite för djup och rullar istället ut över kortlinjen. Vänersborg kontrar snabbt och avslutar, men Holmgren gör en benparad och räddar skottet. Dock sitter bollen några minuter senare och ställningen är därmed 9-0 till hemmalaget. 

Hemmalaget fortsätter att ösa på. Berner kommer fri i den 57:e minuten och sätter bollen enkelt. 10-0. Strax därefter blir det hörna för Vänersborg som sitter hårt i ribban. Returen resultatlös. Ilja Grachev försöker komma igenom men stoppas utanför straffområdet. Vänersborg kontrar och är nära att ta sig igenom men hindras även de strax utanför straffområdet. 

Sirius får dock ett läge då Broberg avslutar vilket leder till hörna. Hörnan sitter i muren och Vänersborg rensar undan returen. Till slut sitter ändå bollen för Sirius. Viktor Broberg får in bollen på en retur i den 75:e matchminuten. Men ett slarv från Sirius sida leder kort därefter till att Vänersborg ökar på sin ledning till 11-1. 

Sirius slarvar en del i försvaret och det är nära att kosta dem dyrt, men de lyckas undvika ett par baklängesmål i sista sekunden. Dessutom reducerar blåsvart till 2-11 i den 84:e matchminuten genom Vänersborgssonen Ilja Grachev. Andreas Eskhult står för assisten. 

Vänersborg gör några minuter senare ytterligare ett mål genom Joakim Hedqvist. Sirius kontrar och skapar en hörna direkt efter som dock är resultatlös. Matchen slutar 12-2 till hemmalaget Vänersborg och Sirius får samla nya krafter till fredagens hemmamatch mot Kalix. 


Debuterande Gustav Holmgren blir matchens lirare i Sirius. 


Matchfakta:
Vänersborg-Sirius (7-0)
Utv. min: 10-25
Publik: 1 689


/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 5 feb 2014 kl. 21:15

Annonser


51