Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1010
a822280708994249c8e0825d4ba14b44
Tillbaka

Sundin gjorde matchens enda mål för Sirius

Uddamålsförlust för Sirius i Kalix

Matchen spelades under fredagskvällen i duggregn och + 4 grader. Detta gjorde att isen blev mycket svårspelad en bit in i den första halvleken vilket gjorde att lagen spelade mycket långt med ett försiktigt offensivt spel. 

Sirius börjar bäst och rullar runt bollen på ett bra sätt. Redan efter sju minuter gör Erik Sundin 1-0 efter en fin genomåkning och ett skott som gick förbi Kalix Björn Hellman. Det blir inga fler mål under första halvlek från något av lagen, inte heller många chanser då båda lagen spelar ett tätt försvarsspel. Sirius skapade dock två lägen först genom Andreas Eskhult och sedan Alexander Mayborn, men bådas skott gick utanför. Halvleken slutar 0-1 till Sirius.

I andra halvlek är det Sirius som börjar ta kommando. Christian Mickelsson får ett friläge direkt men missar chansen. Även Kalix får en bra chans på hörna, men Säleby räddar. I 54:e minuten får en välkänd duo i form av Eskhult-Mayborn en chans, men Mayborns skott räddas av Hellman i Kalix målet. 
I den 61:e minuten kommer ytterligare en bra chans för Sirius, denna gång är det Mickelsson som är nära att näta. Trots stort spelövertag och flest chanser så är det istället Kalix som får nästa mål. I den 64:e minuten kommer 1-1 på hörna, målskytt Jimmy Berglund. Samme Berglund gör 2-1 på hörna med drygt tjugo minuter kvar att spela. Trots skador för blåsvart i slutet av matchen så trycker man på för ett kvitteringsmål. Detta gjorde att Kalix hade en del chanser då laget kunde kontra på ett underbemannat Siriusförsvar, men det var det Sirius som skapade den hetaste chansen när Alexander Mayborn kom fri, men domaren blåser offside. 
Matchen slutar 2-1 till hemmalaget och Sirius får åka hem utan poäng.

Sirius råkade under matchen även ut för ett antal skador. Kyller fick problem med axeln och kan komma att bli borta ett tag, Mikael Jacobsson har troligtvis fått en stukning i fotleden och Niklas Hellqvist fick en klubba i ansiktet men man räknar med att han kommer kunna spela och träna som vanligt.

Kalix-Sirius 2-1 (0-1)
Hörnor: 12-6
Utvisning min: 55-25
Publik: 1 110

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 19 nov 2011 kl. 21:28

Annonser


51