Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1889
40452ff9a82e5607395dda98401f90db
Tillbaka (UPD: 2014-12-03 00:43:08)

Uppdatering från Ungdom

U20 har haft en tuff period efter den lysande säsongsinledningen. Laget hade tre raka förluster i serien inför bortamatchen mot Edsbyn, då kom segern. Tränaren Josef Camilton sammanfattar matchen och säsongen hittills: 

- Säsongen har varit mycket bra med vinst både i ÅF-cupen och Svenska Cupen. Vi börjar serien med 3 raka segrar innan vi sedan gör två plattmatcher mot Nässjö och Västerås. Mot Vetlanda, som Sirius mötte i "finalmatchen" av Svenska Cupen spelade vi bra men föll ändå i slutändan. Vi har i matcherna haft en hel del spelare sjuka och även avstängda. Mot Edsbyn gör vi en prickfri insatts i 70 minuter. Ett otroligt fint passningsspel av hela laget och en bra, stabil defensiv. När vi leder med 9-3 slår vi av på tempot och spelar av matchen som vi i slutändan vinner med 9-6.


I Västerås anordnas under december månad två landslagsläger. För P-19 och för P-15. 

Tre av våra spelare är där i detta nu. Hannes Skagerlind, Johannes Camilton och Ludvig Jonasson (mv) har deltagit och är med i 29-manna truppen. På bilden ser vi dem efter dagens internmatch där alla spelare presterade väl med Johannes som målskytt och Ludvig som straffräddare. Även backen Hannes Skagerlind gjorde en väl genomförd insats med många brytningar. 

Håkan Rohlén och Sergei In-Fa-Lin är förbundskaptenerna i årets landslagstrupp och sade följande innan landslagslägret drog igång i söndags. 

- Sergei har haft fokus på spelare i söder medan jag tittat mest på spelare i norra och mellersta Sverige. Det ska bli oerhört spännande att ha det här lägret. Jag har sett de här killarna som bandyspelare vid flera tillfällen. En annan viktigt del är det som sker vid sidan av isen, det ska bli spännande att träffas i en sådan miljö, säger Håkan Rohlén. 

Sandviken var laget med flest spelare under lägret. Sammanlagt hade klubben 7 spelare med under dagarna i Västerås. 


Även i P-15 landslaget har tränarna gallrat ner truppen till 30 spelare. Tidigare i höstas hölls den första omgången. Då var det sammanlagt 110 spelare på tre olika läger i Sverige. Nu ska de slutliga 30 bli 16 spelare som i februari spelar landskamper mot Finland. Sirius har 4 spelare med som på torsdag inleder sin kamp om en åtråvärd landslagsplats. 

- Det har varit mycket funderingar och diskussioner inför uttagningen. Vi har haft en bra dialog och lyssnat på de som varit lägeransvariga på respektive ort. Det har varit ett roligt jobb som inte är färdigt än, säger P-15 landslagets förbundskapet Göran Boström. 

De fyra Siriusspelarna som finns representerade på P-15-landslagslägret är: 
Viktor Spinord-Vihagen, Victor Mårtensson (mv), Adam Askelöf, David Näsström. 


Även våra yngre lag har fullt upp med serier och cuper. Manager Mattias Tapper sammanfattade en helg i november då Sirius P-12 spelade Aros Bygg Bandycup: 

På fredagseftermiddagen samlades 15 st förväntansfulla bandygrabbar för avfärd mot Västerås och lagets första 11-manna cup. Väl på plats väntade Falun som första motståndare. Efter en tät och jämn drabbning på dålig is lyckades vi tillslut vinna med 3-2. Grabbarna visar prov på underbar laganda och fina kombinationer. Efter det följande inkvartering i skolsal med allt som hör till….

På lördagen besegrades i tur och ordning Gustavsberg, Tillberga och GT/76. Väckning 06:00 på söndagen för morgonmatch mot Västerås, en säker seger även där. Åter till förläggningen för vila inför finalen där vi ställs inför ett revanschsuget Falun. Trots att grabbarna var fulla av självförtroende efter fredagens vinst så var dom märkbart spända inför finalmatchen som spelades inomhus i ABB Arena.

Återigen blir det en mycket tuff match mellan två bra bandylag. Matchen har det mesta, tufft spel med bra försvarsarbete, läckra passningar och härliga avslut. Falun är ett skridskoskickligt lag och vårt försvarsspel sätts ordentligt på prov. Vi står upp riktigt bra samtidigt som vi även tar tag i det offensiva spelet. Vi lyckas vinna finalen med 3-2 efter en grym kämpainsats där killarna ännu en gång visar en tåga utöver det vanliga. 

Glädjescener utspelar sig på isen efter slutsignalen och grabbarna höjer tillsammans bucklan. En fin avslutning på en rolig bandyhelg!Posten senast uppdaterad 3 dec 2014 kl. 00:43

Annonser


51