Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
577
1771f73a449fe43c71ee1fd902f9832d
TillbakaPer Johnsson, VD Relita och Andreas Eskhult, Hallalliansen och Sirius. (UPD: 2010-05-11 11:50:49)

Per Johnsson, VD Relita och Andreas Eskhult, Hallalliansen och Sirius.

Uppsalas bandyhall har fått sitt namn

Relita är ett nytt namn på de tre bolagen SaneringsEntreprenad, Vacuum & Spolteknik och Fastighetsjouren. Sedan starten 1996 har företagsgruppen satsat konsekvent på sponsring av idrotten, såväl bredd som elit.
– Det har hela tiden varit en del i vår marknadsmix och sponsringen av idrotten är definitivt en del av vår framgång, säger Relitas vd Per Johnsson, som tycker att det är kul att vara med och skriva historia när Uppsala får sin första bandyhall.
- Nu när det blir en hall kan barn och ungdomar träna och föräldrarna titta på oavsett väderlek. Och kanske kan det här vara ett steg i rätt riktning så att vi får se Sirius i en SM-final på Studenternas.

I sommar är hallen tänkt att börja byggas och målet är att den ska stå klar kring årsskiftet 2010/11.


Uppsalas första bandyhall ska byggas genom att väggar och tak reses över den befintliga bandyplanen på Gränby sportfält. Förutom träning ska hallen kunna användas för matchspel på lägre nivåer och den är tänkt att rymma cirka 200 åskådare.

Illustration: Tema arkitekter

Bandyintresset är stort i finalstaden Uppsala och ytterligare ett femtontal sponsorer är redan klara. Fler sponsorer behövs för att säkerställa att bandyhallen blir så bra som möjligt ur energi- och användarperspektiv.

Hallalliansen verkar för att möjligheterna att utöva bandy inomhus ökar inom Uppsala Kommun. Åtta av Uppsalas tio bandyklubbar är medlemmar i Hallalliansen, dessa är Danmarks IF, GH Bandy, IFK Uppsala, IK Sirius Bandy, Tensta GoIF, Unik Bandy, Uppsala BoIS och Vide Bandy.
- Bandyspelarna är våra bästa säljare, säger Lars Ferngren från Hallalliansen. Just nu jobbar Andreas Eskhult, Lars Fall och Jakob Säleby med försäljningen.

Alla sponsorintäkter är angelägna för alliansen. Viktiga mål med sponsorarbetet är att kunna bygga hallen isolerad och med en uppvärmd del för föräldrar och medföljande.
- En isolerad hall spar energi och ger oss möjlighet att till en rimlig kostnad förlänga säsongen för isträning. Och ett uppvärmt föräldrautrymme är något vi önskat oss länge – nu bygger vi det med sponsorbidrag i Gränby, berättar Siriusstjärnan Andreas Eskhult.

Posten senast uppdaterad 11 maj 2010 kl. 11:50

Annonser


51