Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
67
1175cdae012e89d177ea7dd84ba7a0d1
Tillbaka

Urban Förare slutar

– Urban. Varför väljer du att lägga skridskorna på hyllan?

– Tiden räcker helt enkelt inte till. Att kombinera arbete, familj och en elitsatsning blir för tufft. De andra delarna har delvis fått stå tillbaka men nu är det dags att ägna mer tid och energi åt dem. Beslutet har varit riktigt jobbigt att ta då bandyn och framförallt laget har gett mig så otroligt mycket. Bandy är en livsstil.

 

– Du har varit med sen år 2000, beskriv resan!

– Oj, finns egentligen hur mycket som helst. Första åren i IKS var riktigt tuffa både ekonomiskt för föreningen och på isen. Vi var för bra för division 1, men för dåliga för högsta serien. Ambitionen fanns där men inte alltid kunnandet och förutsättningarna. Vi åkte jojo i seriesystemet och det är ingen bra känsla, det kan jag garantera. Vändningen kom när vi åkt ur allsvenskan 03/04. Vi bestämde oss för att gå upp direkt och göra hemläxan ordentligt denna gång. Liksom alla andra nykomlingar var vår offensiv bra, men defensiven bara sådär. Det räckte till i 1:an men inte i högsta serien. När vi gick upp säsongen därpå hade vi ett spel som gjorde att vi kunde hålla oss kvar och etablera oss i elitserien. Kommande säsong blir den fjärde på raken i elitserien. Vi har lyckats etablera oss trots att antalet lag har minskats ner! Åtta säsonger är en lång tid. Jag vågar knappt tänka på hur många timmar som lagts ner på träning och match. Något som slagit mig under åren är att stämningen för nästan jämt varit väldigt bra i laget oavsett placering eller serie. Det har aldrig känts jobbigt att åka ner till Studan utan bara skönt att få träffa alla.

 

– Vad är dina tankar kring föregående säsong?

– Ännu ett utvecklingssteg! Målet med säsongen var att utveckla och skapa ett eget spel. Resultatet var att vi vågade äga mer boll även mot topplagen och kunde på så sätt även störa dem och till och med ta poäng. Jag tycker att vi har kommit en bit på väg även om det givetvis är en bit kvar. Starten på året var tuff. Spelet hade inte riktigt satt sig och trots att vi i många matcher spelade bra fick vi inte betalt i poäng. Jag tror aldrig jag varit med om fler jobbiga uddamålsförluster under en säsong. Vi var nog lite för naiva i spelet. Inför Bollnäs borta gjorde vi en del förändringar i mittfältsspelet och därefter blev slutet på säsongen en ren fröjd. Vinster, bra spel, Budapestresa, bättre publiksiffror & drag runt bandyn i staden, nervpärsar som vi klarade, nytt kontrakt och slutligen en segerfest!

 

Personligen fick jag en annan roll än jag haft tidigare i karriären. Mittfältare med defensiva förtecken. En utmaning som var både rolig, nyttig och gav ny energi. Tillberga matchen är givetvis ett kapitel för sig. Jag får fortfarande rysningar vid tanken! 1-1 målet är nog det skönaste jag gjort i blåsvart.

 

– Kommer du att ha någon ny roll i föreningen?

– Det hoppas jag verkligen. Inget är bestämt men min förhoppning är att vara med och bidra runt klubben. Först behöver jag koppla av några månader för att samla energi så för vi se exakt vad det blir. Slutligen skulle jag vilja tacka alla som jag mött i IKS under dessa år. Spelare, ledare, materialare, VIP-västra osv. Det finns en underbar kultur och historik runt klubben och jag har haft förmånen att få vara en del av det. Tack!

 

Sirius Bandy riktar ett stort tack till Urban och hoppas samtidigt att få återse honom i en ny roll i föreningen inom en snar framtid.

 

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51