Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
500
1cb40ae598bd8adcab06e80cd341b9c1
Tillbaka

Västerås-Sirius 3-6

Sirius har haft en dålig trend en tid medan det har gått bättre för VSK. I dag vände det.

I Sirius utmärkte sig Christian Mickelsson, som blev fyramålsskytt, och Jakob Säleby, som gjorde ett antal kvalificerade räddningar. Mickelsson gjorde matchens tre första mål i minuterna 7, 20 och 22. Två av passningarna kom från Niklas Hellqvist och en från Göran Rosendahl som gjorde sin första match sedan den fjärde semifinalen mot Edsbyn 2009. Han svarade för flera fina prestationer och ser ut att vara i bra form. 0-4 kom i den 33 minuten från Erik Sundins klubba, läckert framspelad av Mickelsson.

Västerås, som inte hade någon av sina bättre dagar, inledde andra halvleken starkt och Tobias Holmberg kunde reducera redan i den 48 minuten. VSK:s anstormning kom dock av sig och i 62 minuten fick Sirius straff. Daniel Kjörling i VSK-målet räddade Christian Mickelssons skott till hörna men på den sköt Pierre Roos 1-5. I 71 minuten punkterade Mickelsson matchen, 1-6, assisterad av Erik Sundin.

VSK fick två tröstmål (Magnus Joneby och Anders Bruun på straff) men kom aldrig riktigt nära. Sirius spelade smart i dag och VSK har inte gått att känna igen i säsongens två matcher mot Sirius. I och med segern gick Sirius om VSK i den haltande tabellen och ligger därmed på sjätte plats.

En intervju som gjordes efter med Sirius manager Magnus Berglund är publicerad i separat artikel.

Posten senast uppdaterad 11 jan 2010 kl. 12:13

Annonser


51