Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1149
bffa1216272b1ffddacbd648ba1f4842
Tillbaka

Erik Sundin gjorde två mål för blåsvart

Viktig seger mot Västerås

Sirius kämpade bäst och gjorde en imponerade insats trots dåligt väder mot ett VSK i storform. Segern betyder mycket eftersom GAIS förlorade mot IFK Vänersborg vilket innebär att matchen mot göteborgarna på tisdag blir helt avgörande om vilket lag som får kvala sig kvar i elitserien.

Lars Fall sa innan matchen att man måste visa hjärta för klubben, vilket var precis vad man gjorde. Blåsvart kämpade och slet och det gav utdelning. Man vek aldrig ner sig och vann rättvist med 5-4. Vädret ställde till det en del vilket gjorde att bägge lagen stundtals spelade avvaktande och chansartat, men det var ändå högt tempo och mycket vilja som syntes på Studan. Matchen spelades 3x30 minuter. 

Sirius tar kommando direkt och började att slå mycket långt direkt. Detta spel kommer att prägla hela matchen då isen var för dålig för att lagen skulle kunna hålla bollen inom laget. Werners och Falls välplacerade lyror betydde mycket och ledde till många bra avslut. På bara några minuter har blåsvart skapat en rad fina anfall. VSK är med men tack vare Sälens kanoninsats i mål, Siriusmålvakten gör bland annat en mycket fin dubbelräddning, har man i början svårt att få in bollen. 

Efter ett par avslut utan utdelning sitter till slut bollen för hemmalaget; Viktor Broberg slår in 1-0 på pass från Andreas Eskhult. Västerås får kort därefter en straff som Tomas Knutson dundrar in i krysset. En miss i Siriusförsvaret resulterar därefter i att Västerås övertar ledning då Knutson återigen nätar. 

Sirius reducerar i 41:a minuten genom Erik Sundin assisterad av Patrik Johansson. Uppsalalaget fortsätter att skapa mest medan VSK har färre anfall, dock är de stundtals väldigt farliga. Spelets stil från båda håll är en del småslarv och misstag varvat med ett lugnt och stabilt passningsspel. Just ett sådant passningsspel i 49:onde minuten resulterar i 3-2 till hemmalaget; Kalle Spjuth, Niklas Hellqvist och Christian Mickelsson drar upp ett mycket fint spel genom VSK:s försvar från mitten av planen som avslutas med ett mål av "Mickel".

Västerås fortsätter att trycka på och gör en bra och stark insats, men det är Sirius som får nästa mål. Christian Mickelsson och Andreas Eskhult är uppe vid målburen och efter lite ruff framför målvakten går bollen in, det antecknas som självmål. Strax därefter är det väldigt nära att man gör 5-2 då Patrik Johansson och Viktor Broberg anfaller, men VSK gör en snygg brytning. 5-2 kommer istället i 68:onde minuten, målskytt Erik Sundin. 

Västerås lyfter upp fler folk i slutet av matchen och börjar skapa fler chanser men Sirius känns säkra, lugna och trygga i sitt spel. Västerås tar time out när det är dryga kvarten kvar. Efter det slås det mycket lyror från respektive lag och det är ett huvudsakligen offensivt spel som de 855 åskådarna får bevittna.

Västerås bättrar på siffrorna till både 5-3 och 5-4 innan domaren blåser av matchen, och Sirius har därmed allt i egna händer inför den sista avgörande matchen mot GAIS. 

Resultat: IK Sirius-Västerås SK 5-4 (2-2, 4-2)
Hörnor: 8-6
Utvisningsminuter: 10-0
Publik: 855
Målskyttar: 1-0 Viktor Broberg (Andreas Eskhult), 1-1 Tomas Knutson (straff), 1-2 Tomas Knutson (Tobias Holmberg), 2-2 Erik Sundin (Patrik Johansson), 3-2 Christian Mickelsson (Kalle Spjuth), 4-2 Självmål, 5-2 Erik Sundin (Patrik Johansson), 5-3 Tobias Holmberg, 5-4 Pekka Rintala (Jonas Nilsson). 

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 19 feb 2012 kl. 19:39

Annonser


51