Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
628
3d310edff7eca3f64303b8f83af44327
Tillbaka (UPD: 2010-09-16)

"Vissa i laget skulle behöva en dubbel drulleförsäkring"

Efter att spelat några matcher med Sirius så har jag märkt att "Sudden" är en riktigt duktig bandyspelare, han har tyngd och kraft samtidigt som han är en duktig skridskoåkare och det känns tryggt att ha honom på mittfältet.

Du är ifrån Sundsvall, kan du berätta lite om din bandybakgrund och uppxäxt?  

Eftersom min far var spelare och senare tränare i Selångers A-lag när jag var liten pöjk, så föll det sig ganska naturligt vad man själv skulle syssla med för idrott under vintertid. Kan väl säga att man nästan växte upp i ett omklädningsrum eftersom man väldigt ofta följde med när farsan hade träning. Jag kommer ihåg att man satt med rätt stora ögon och betraktade sina "idoler" och en höjdpunkt var alltid när man fick följa med in i materialrummet och bli bjuden på Dextrosol av materialaren. Selånger var ju under hela 80-talet samt början av 90-talet ett stabilt slutspelslag och man fick därför chansen att följa många bra spelare och lag på nära håll när man växte upp. Jag var nog extremt "bandygalen" som ung också så jag missade nästan aldrig en a-lagsmatch.
 
Sommartid spelade jag fotboll i sammanlagt tre olika föreningar i Sundsvall fram tills jag var 16-17 år. Eftersom jag då fick vara med i a-lagstruppen på allvar så fanns helt enkelt inte tid för en till idrott, och valet föll då att satsa på bandyn. Att man också hade nått större framgång med bandyn gjorde ju valet lite lättare också och man tyckte ju helt enkelt det var roligare.

Vilken är den skönaste profilen du har träffat på i bandysammanhang?
Som bandysspelare så känns det som man träffar på sköna profiler hela tide! Det är väl det som är bland det häftigaste med lagidrott, att man får träffa och lära känna så många olika individer och personligheter. Svårt att särskilja den skönaste däremot eftersom man stött på väldigt många fram tills idag! Spontant så kommer jag i alla fall att tänka på några spelare från min tid i Falun och Selånger som både kunde säga och göra ganska underliga/roliga saker. De jag tänker på heter Ulf Jonsson, Robert Erdemark, Johan Kruse och Arto Loukkola. Med respekt så går jag inte in på detaljer men jag tror de som känner dom förstår vad jag menar :)
Jag måste även nämna min kompis Peter Koch (mellanbror till Rickard i Bajen och Johan i Vbg) som jag spelade med i Selånger, han kunde och kan fortfarande lyckas med de mest sjuka sakerna.
 
Man har ju även lirat med några gubbar som varit riktigt speciella på ett annat sätt. Speciellt då dom dragit på sig hjälmen kan man väl tillägga...
Sen kan man ju diskutera om det är sköna profiler eller vad det är! Jag nämner inga namn här utan det är fritt att spekulera! Att det finns många unika historier att berätta om dessa spelare går i alla fall inte att förneka. Vet inte om det bara är jag, men är det inte extremt många ytterligheter som figurerat/figurerar inom bandyn?!

Många i laget pratar om säsongen då du gick ut i vinkeln och satte allt, blir det några såna mål iår igen?  
Haha, det får vi verkligen hoppas! Det var ju säsongen för två år sedan då både laget och jag personligen var inne i ett härligt flyt nästan hela tiden. En säsong som var grymt häftig för alla oss runt Sirius Bandy att få uppleva och som man alltid kommer att komma ihåg. Har alltid gillat att sätta dom i bortre nere i vinkeln och det blev väl några sådana mål då.
Under fjolårets försäsong hade jag stora problem med min axel och kunde därför knappt skjuta vilket nog är en anledning till varför skottet inte satt lika bra förra säsongen (Gjorde en titthålsoperation i axeln så nu funkar axeln bra). Kom själv tyvärr inte upp i samma form och nivå ifjol heller vilket också så klart påverkade. Sen i slutet av fjolårssäsongen så har jag ju också en annan roll ute på planen... Spelar numera renodlad mittfältare vilket innebär att jag inte kommer att komma i lika många avslutslägen som tidigare i Sirius då jag spelade mer i en forwardsposition. Trivs dock utmärkt med att spela mittfältare, vilket jag alltid gjort innan jag kom till IKS och tycker själv att jag kommer mer till min rätt där. Jag ska i alla fall försöka att orka ta mig upp i högerläge några gånger, så mål ska det väl kunna bli ändå. Hoppas annars kunna leverera lite vettiga passningar istället, en skön assist är nästan lika roligt.

Efter att jobbat med försäkringar i några år så verkar du ha koll på den biten, vilken hemförsäkring kan du rekommendera för våra Sirius vänner?
Ja du, måste nog börja från grunden där. Tror knappt en del vet vad en hemförsäkring är! Jag fick till exempel upplysa Jeppe Bergelin om att skaffa en hemförsäkring när han hade skaffat egen lägenhet. Han visste inte om han hade någon, haha! Vissa av gubbarna i laget skulle nog behöva dubbla drulleförsäkringar också! Jag har redan en känsla av att Kalle är en av dessa, ska nog fixa det åt honom då han flyttar in i sin nya lägenhet i Uppsala. Inte omöjligt att Fall är i behov av lite extra skydd också...

Vilka vinner SM-guld iår?
Känns faktiskt mer ovisst än på väldigt länge tycker jag. Många jämna och bra lag som kommer göra upp om det ser det ut som på förhand. Finns ett lag från Uppsala som kan gå långt om de klarar sig hyfsat från skador och sjukdomar tror jag :)
Tar vi oss bara till slutspel så är inget omöjligt om vi bara tror på det själva. Men som vi brukar säga, hög ambition och låga krav!

Sirius har hittills spelat fem matcher, vad har du för känsla, känns det som att det har varit en bra början på säsongen?
Det är min tredje säsong här och av dessa så känns det som vi startat på en högre nivå nu än tidigare. Vi har ett spel och en grundtrygghet att luta oss tillbaka på vilket är en skön känsla. Många har ju spelat ihop ett tag nu så vi börjar lära känna varandra rätt bra, och att inte ha för stor omsättning på spelare och ledare brukar ju kunna vara en framgångsfaktor inom lagidrott. I år är ju truppen också spetsad med några riktigt vassa nyförvärv så det känns väldigt spännande och intressant. Är än så länge tidigt på säsongen och vi har inte ens tränat på stor is än, vilket de flesta av våra konkurrenter gjort ett bra tag redan. När vi får börja nöta på det vi vill även på träning och vässa det som vi vill utveckla, så kommer vi allt eftersom lyfta vårt spel ytterligare. Möjligheterna för ännu en rolig säsong med många fester på Studan finns onekligen!

Fall fick äran att klippa dig under Svenska Cupen i helgen, vad ger du han för betyg som frisör?
Det blir nog 5 av 5 möjliga faktiskt! Detta med tanke på hur mycket beröm jag fick för frisyren av grabbarna efteråt!
 Han kan absolut få chansen igen, kanske vi ger oss in på en lite svårare frisyr då.

5 snabba
Sommar - Vinter
Rakad - Långhårig
Vänersborgsklubban - X-bend
Mål - Assist
Bio - TV


En nyklippt Sundin

Jag tackar Sudden för svar på mina frågor och tänk på att inte missa första spadtaget för Relitahallen i Gränby idag. 11:00 är det som gäller!

#4

Posten senast uppdaterad 16 sep 2010 kl. 00:00

Annonser


51