Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1802
12dd1aa01c9fd96f21a91afb922270f8
Tillbaka (UPD: 2014-09-13 20:36:37)

Zorkij numret för stort

De trefaldiga Champions Cup-mästarna Zorkij vann enligt förhandstipsen eftermiddagens drabbning mot Sirius. Fyra Siriusspelare avstod dagens match. Mattias Hammarström är ännu inte spelklar från sin axelskada. Patrik Johansson, Jimmy Lindgren och Niklas Eriksson vilade för att inte belasta sina tidigare skador. 

Precis som i årets tidigare matcher hamnade Sirius i uppförsbacke när ryssarna redan efter 8 minuter hade en 2-0 ledning. Zorkij drog sig tillbaka och tillät Sirius ha en hel del boll. Men lika svårt som Edsbyn hade att forcera Zorkijs starka defensiv så kom inte Sirius någon vart heller långa stunder. En het målskytt kan dock ändra på saker och Sirius Adam Rudell har visat sig ha en näsa för mål. Adam som gjort mål i säsongens alla matcher fick efter ett briljant lyft av Mattias Widén på en perfekt träff på halv-volley och reducerade till 
2-1. Sirius fick efter reduceringen ny energi och fortsätta äga mycket boll men 15 minuter innan paus satte Zorkij i en högre växel han med att göra 3-1, 4-1 och 5-1 innan första halvlek var över.

Andra halvlek startar Sirius piggt och de reducerade till 5-2 återigen av Adam Rudell som fick på en riktig kanon en bit utanför straffområdet. Sirius som inte hade något att förlora fortsatte att forcera framåt, vilket öppnade upp för ryska kontringar. Ryske landslagsmannen Petr Tsyganenko visade på hög klass i spelvändningarna och stod tillslut för ett hattrick när Zorkij under den avslutande kvarten rann iväg resultatmässigt. Roligt att nämna är att junioren Johannes Camilton i slutminuterna finslipade siffrorna och gjorde därmed sitt andra mål i A-lagströjan. 

- Vi fick se en stabil insats av Zorkij som är ett lag med hög kapacitet och när de trycker på ordentligt så är de ett riktigt bra lag. Sirius gör absolut inte bort sig på något vis utan försöker verkligen spela bandy men räckte helt enkelt inte till idag, sammanfattar Champions Cups redaktör Nicklas Persson. 

Matchfakta: 
Zorkij - Sirius 9-3 (5-1)
Målskyttar Sirius: Adam Rudell 2, Johannes Camilton 
Utvisningsminuter: 30-20
Publik: 250

Imorgon väntar match mot Edsbyn som även de inlett turneringen med förluster mot Bollnäs och Zorkij. Matchstart 16:00. 

Posten senast uppdaterad 13 sep 2014 kl. 20:36

Annonser


51